Els primers 1600 metres són comuns per la cursa curta i la llarga.

Sortim de la plaça entre els porxos i enfilem pel carrer Calvari amunt fins al punt més alt del Castell de Sanaüja.

Des d’allà baixem per agafar el bonic camí empedrat dels Escots “El camí romà”, per on seguirem entre els seus murs de pedra seca fins al km 1,6, on es separen les dues curses.

ALTA SEGARRA – 24 KM

as24-1-150x150

Al deixar el camí romà (Km 1,6), trenquem a l’esquerra per la pista direcció oest. Després 500 metres agafem un corriol que va flanquejant entre roures i alzines i que ens porta a un camí des d’on de seguida veurem la imponent imatge del Castell de Ribelles.

Pujarem fins al capdamunt del poble i tot travessant el pati d’armes tornarem direcció Sanaüja, sempre pel capdamunt la Costa de les Garrigues i ascendint fins la Roca Bandera, on començarem un tècnic descens fins al camí romà que ens durà de nou a Sanaüja, on farem el primer pas per la línia d’arribada.

Ara toca esmolar les ungles! Després de travessar la ribera i els horts enfilarem al dret la costa de la Canaleta i després d’un petit descans seguirem pujant tot aprofitant l’antic camí empedrat del Munt.

En arribar al punt més alt del camí vell del munt anirem resseguint la costa grossa de Sanaüja en direcció est combinant trams de baixada i flanquejos, sempre amb un terreny tècnic i pedregós.
Ara ens situem ja sota el Llençol de l’ Estamariu, aquesta serà la pujada més dura, 200 metres de desnivell per un costerut corriol fins a la masia de Pedrafita, punt més alt de la cursa (690m).

A partir d’aquí canviem de vesant i de paisatge. Deixem la cara sud de les serres i ens endinsem les obagues, amb un terreny menys pedregós, petits rierols i boscos de pi i roure de fulla petita.
Des de Pedrafita ens espera un llarg descens fins al riu de LLoberola, combinant trams de camí i corriol tècnic, passarem pels masos de Cal Vinyaire i La Malgosa. Un cop a baix, travessem el riu i comencem la pujada que ens durà a prop de la Torre de les Cots.

Baixarem per un bonic corriol entre pins centenaris endinsant-nos al bosc de la obaga les Cots, que ens durà fins al barranc de Cucurulls. Allà ens espera un tram que de ben segur us sorprendrà, el salt de Sant Jaume, un salt d’aigua que forma la ribera de Sanaüja quan les pluges son generoses.
El travessarem per sota esmunyint-nos per un laberint de blocs de pedra i atapeïdes boixedes que ens durà fins a Sallent, un antic poble avui pràcticament abandonat on destaca la seva imponent torre de guaita partida pel mig.

Aquí ens espera la darrera pujada tot enfilant-nos per l’obaga de Cucurulls aprofitant antics camins de carboners. Quan traiem el cap al punt més alt podrem veure tot el què ens queda de cursa, quatre quilòmetres quasi sempre de baixada per la costa de la Malesa.
L’últim tram ressegueix la ribera de Sanaüja per l’antic corriol que ens mena a la font de Ferro. Planejant entre horts i fonts entrem al poble, travessant el carrer Morer i arribant a la Plaça Major, marc immillorable per a inici i final de cursa.

Aqui trobareu el track de la cursa As 24 2016:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12285458

ALTA SEGARRA – 10 KM

as10-150x150

Seguim recte en direcció nord, aviat agafem un corriol i la pujada es va fent més dreta. Ens esperen uns 150 metres de desnivell fins arribar al punt més al de la cursa, Cal Frare (650m)

A partir d’aquí un ràpid descens per corriols fins a la masia Falconera on agafem una pista que ens durà al bonic poble de ribelles.

Travessant el pati d’armes del Castell tornarem direcció Sanaüja, sempre pel capdamunt la Costa de les Garrigues i ascendint fins la Roca Bandera, on començarem un tècnic descens fins camí romà que ens durà de nou a la plaça major de Sanaüja.

Aqui trobareu el track de la cursa As 10 2016:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12181023