Les curses de la Lliga dels Altiplans de la Segarra es caracteritzen pel terreny on còrren els participants, ja que la majoria són camins i corriols els quals et porten a descubrir la bellesa interna de la comarca.

Estem parlant de curses d’uns 20km, els quals més d’un 90% es fan per camins, corriols i pistes forestals. El desnivell de les curses és molt variat, des de 650 fins a 950m de desnivell acomulat. Els recorreguts estan degudament senyalitzats en la seva totalitat, si es possible els marquem amb material degradable, com cintes, fletxes, banderoles o qualsevol altra marca que un cop acabada la cursa sigui fàcilment recuperable; es procura que els colors d’aquestes marques no es confonguin amb l’entorn per tal que tots els
participants puguin seguir facilment el recorregut.

images-2

Cada cursa és única, i més quan parlem de curses de muntanya, bàsicament per la diferència de terreny, paisatges i qualitats. A les curses d’asfalt, normalment amb un desnivell mínim, es tendeix a comparar les de la mateixa distància, ja que les característiques son similars i les nostres marques son comparables. En una cursa de muntanya, el desnivell és igual d’important que la distància; són dos factor igual de decisius.

A una cursa de muntanya no es pot fer el clàssic càlcul de ritme per quilòmetre, ja que el tipus de terreny i el desnivell són factor que alteren totalment les velocitats de la cursa. A l’asfalt si que és més habitual aquesta matemàtica a cada pas quilomètric.